• JKP "LIM" PRIJEPOLJE

  JKP "LIM" PRIJEPOLJE

  ZA BUDUĆNOST GRADA
 • JKP "LIM" PRIJEPOLJE

  JKP "LIM" PRIJEPOLJE

  ZA LEPŠI IZGLED NAŠE OPŠTINE
 • JKP "LIM" PRIJEPOLJE

  JKP "LIM" PRIJEPOLJE

  ČISTE ZELENE POVRŠINE
 • JKP "LIM" PRIJEPOLJE

  JKP "LIM" PRIJEPOLJE

  ZA BLISTAVOST TRGOVA I ULICA
 • JKP "LIM" PRIJEPOLJE

  JKP "LIM" PRIJEPOLJE

  UREDJENJE KEJA

UPRAVLJANJE VODAMA I OTPADOM

* Skupljanje, prečišćavanje i distribucia vode.
* Uklanjanje otpadnih voda.
* Snabdevanje parom i klimatizacija.
* Sakupljanje otpada koji nije opasan.
* Tretman i odlaganje otpada koji nije opasan.
* Ponovna upotreba razvrstanih materijala.
* Sanacija, rekultivacija i druge usluge u oblasti upravljanja otpadom.

Izgradnja i sanacija

* Postavljanje električnih instalacija.
* Postavljanje vodovodnih, kanalizacionih, grejnih i klimatizacionih sistema
* Sanacija, rekultivacija i druge usluge u oblasti upravljanja otpadom.
* Rušenje objekata

OSTALE DELATNOSTI

* Trgovina na veliko ostalim poluproizvodima.
* Trgovina na veliko otpacima i ostacima.
* Drumski prevoz tereta.
* Upravljanje ekonomskim subjektom.
* Usluge ostalog čišćenja.
* Usluge uređenja i održavanje okoline.
* Pogrebne i srodne delatnosti.
Javne nabavke
Pogledajte tekuće javne nabavke JKP Lim Prijepolje
Obaveštenja
Pogledajte obaveštenja JKP Lim Prijepolje

 

JKP Strategija

Sistem daljinskog grejanja
U opštini ne postoji gasovod,dok je centralnim etažnim grejanjem pokriveno 2.594 stambena ob...
24h Dežurna služba
Pojedini radovi hitnih intervencija (pucanje cevi, zagušenje kanalizacije, zaglavljivanje u l...

Pogledajte novosti !

DODAVANJE NOVIH POSLOVA OPTEREĆUJE PREDUZEĆE

Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Jasmina Delendžic,v.d. direktora JKP „Lim“: DODAVANJE NOVIH POSLOVA OPTEREĆUJE PREDUZEĆE

 

„Svoj zadatak na ovom mestu vidim kao uspostavljanje harmoničnog odnosa sa lokalnom samoupravom kako bi se obezbedio dodatni priliv sredstava i kako bi preduzeće popravilo svoj položaj radnika,ne samo kroz materijalna davanja, već i kroz bolje uslove rada“ kaže Delendžić

Na julskoj sednici Skupštine opštine dip.građevinski inžinjer Jasmina Delendžić je imenovana za vršioca dužnosti direktora JKP „Lim“. Mandat je na godinu dana. Mnogo posla,veliki opseg,brojne delatnosti i usluge koje valja pružiti a od kojih zavisi funkcionisanje lokalne zajednice ali je svakako u  značaju što je već 11.godina u ovom preduzeću i da je kao inžinjer radila u RJ vodovod i kanalizacija. Ističe prvi mesec od kako je na rukovodećem mestu, pa su sagledani problemi koji su trenutno najaktuelniji.

-Onovni problm je što su cene energenata značajno povećane,a cene usluge grejanja koju pružamo građanima se nisu promenile. Nismo dobili saglasnost da ih blagovremeno uskladimo sa skokom cena energenata i zato je nastao problem. Zadužili smo se kod dobaljača ,imali smo obaveze iz ranijeg perioda prema robnim razervama i to jeste problem.  U pripremi je izveštaj o šestomesečnom poslovanju, pa će se videti o konačne cifre. Zasista mislim da cene usluga moraju da se usklađuju, kako ne bi išli u gubitak, kaže na početku  razgovora Delendžić.

Svoj zadatak na ovom mestu vidi kao uspostavljanje harmoničnog odnosa sa lokalnom samoupravom kako bi se obezbedio dodatni priliv sredstava i kako bi preduzeće popravilo svoj položaj i položaj radnika, ne samom kroz materijalna davanja, već i kroz bolje uslove rada.

-Imam viziju da ljudima koji rade na terenu obezbedimo savremeniju opremu. Jedna od ideja su tricikli za radnike koji rade na održavanju higijene. Radili bi brže i lakše a porastao bi kvalitet svakodnevih usluga.

No, svakodnevno se radnici i rukovodioci preduzeća suočavaju sa situacijama koje otežavaju rad. Jedna od takvih situacija je uprkos to tome što u Odluci o pružanju komunalnih usluga ne stoji da komunalci treba da odvoze i nekomunalni otpad, oni to čine i po više puta dnevno. Zato, smatra Delendžić, ova odluka mora da se unapredi, da odgovara stvarnom stanju na terenu jer se i opseg područja koji obuhvata iznošenje smeća stalno povećava. Tako je baš pred imenovanje novog vršioca dužnosti, JKP“Lim“ ostalo bez 25.radnika koji su angažovani na povremenim i privremenim poslovima jer im je istekao ugovor, a novo nisu mogli dobiti jer je potrebna saglasnost za zapošljavanje ovih radnika u javnom sektoru. Ceo juli bio je problem upravo sa radnom snagom jer su to radnici koji mahom rade na iznošenju smeća i održavanju javnih površina. Snalazilo se, preraspoređivali su se raspoloživi radnici. I baš tokom našeg razgovora , stigla je informacija da je dobijena saglasnost i da će se novi ugovor o angažovanju ovih radnika produžiti od 1.avgusta. Olakšanje jer preti opasnost da se grad zatrpa smećem pošto je ovo i inače period kada je Prijepoljaca u Prijepolju najviše jer preko leta stižu oni koji rade negde na strani, studenti i učenici ali i gosti.

-Mi smo bili prinuđeni da iste ekipe šaljemo čak i tri puta na dan na neke lokacije koje se bukvalno zatrpavaju nekomunalnim smećem. Kontenjeri su četo ispražnjeni ali se oko njih formira prava deponija. To je slučaj u Mioskoj gde 80 odsto smeća koje smo odvozili nismo u obavezi da to činimo jer nije komunalni otpad. Slično je u Vakufu kod bivše „Svetlosti“, kaže Jasmina Delendžić, a svoj način rada ističe kao „kooperativan“ uz ouno uvažavanje kolega.

-Moj sistem rada je stalna komunikacija sa rukovodiocima radnih jedinica. Zajednički rad daje najbolje rezultate. To su ljudi koji rade na tim mestima preko jedne decenije, koji imaju znanje i iskustva i zato su oni najpozvaniji da daju rešenja, da predlažu, a ja kao direktor rado slušam savete i donosim odluke na osnovu njih i u domenu svojih kompetencija.

U razgovoru sa postojećim planovima, koji su inače deo Programa rada JKP „Lim“ kakav je usvojen za ovu godinu,apostrofirali smo i ono što se dešava u RJ vodovod. Za sada, sve teče kako treba, uz manje ili veće kvarove koji se blagovremeno otklanjaju. Ono što je važno jeste da imaju projekti koji se realiziju  ali su spremni i novi i od lokalne samouprave zavisi da li će ih staviti u prioritet.

-Uradili smo više projekata tokom predhodnih godina. Značajan je vodovod u Mioskoj, koji se radi u tri  faze. Za prvu i treću sredstva je obezbedila opština, a za drugu je odobrilo sredstva nadležno ministarstvo. Imamo ideje i treba očekivati nove projekte,kao i realizaciju dva, a to je sekundarna vodovodna mreža Seljašnica i rekonstrukcija vodovoda u Lukama kako bi se azbestne cevi zamenili novim, većeg profila. Uradićemo za Brodarevo projektno-tehničku dokumentaciju kako bi rekonstruisali deo vodovoda u Ulici „Mehmed paše Sokolovića“ što je neophodno zbog stalnih kvarova. Moram napomenuti da smo uključeni u projekat „Čista Srbija“.

Ipak, problemi su složeni kada je reč o obavezama koje se stalno nameću  JKP „Lim“ i sve je veći obim poslova koje lokalna samouprava traži da obavlja ovo preduzeće.

-Struktura preduzeća kada je formirano obuhvatala je vodosnadbevanje , kanalizaciju, javnu higjenu i održavanje zelenila. Kroz  godine dodavani su novi poslovi,kao što je grejanje,rasveta, razne vrste usluga po ugovoru što je veoma opteretilo komunalno i bilo bi veoma loše dodavati još  novih obaveza sa raspoloživim potencijalima predeuzeća. Mora se zajednički sagledati stvarno stanje, struktura radne snage, uslovi rada, opremljenost. Dodavanje novih obaveza dovodi do scenarija koji nam je poznat. Ne bi bilo dobro da na dnevnom redu ponovo imamo situacije koje su proisticale iz obaveze koja je naknadno pridodata a odnosi se na uslugu grejanja. Moramo ponovo aktuelizirati toplanu jer će se rešiti  problem organizovanog grejanja u gradu, smatra Delendžić.

Do kraja godine valja ispuniti plan,ostvariti predviđene obaveze, uskladiti aktivnosti Programa rada, a pošto se očekuje rebalans budžeta, trebalo bi da komunalno preduzeće obuhvaćeno preraspodelom kako bi dobilo dodatna budžetska sredstva, što očekuje novoimenovana direktorica čije mandat godinu dana. Pred njom su plan i program rada za narednu.

-Sa saradnicima radim na stalnom prikupljanju podataka informacija sa terena kako bih sagledala sve segmente rada, a onda ću u interesu ove sredine i prema prioritetima lokalne samouprave pripremiti i predložiti Program i plan rada za 2024.godinu. Insistiraću, mimo dugogodišnje prakse, da se usvoji već u decembru, kako bi dobili na vremenu i na vreme raspisali sve javne nabavke,kaže v.d. direktora Jasmina Delendžić.

 

 

 

Izvor: Tekst i foto "List Polimlje"

Pročitano 2198 puta
Prijava kvarova
Pošalji te prijavu kvarova direktno sa portala. Popunite odgovarajuća polja i neko će vas uskoro kontaktirati.

 

Pratite nas na Facebook-u

Korisni linkovi

opstina

banner1

Najnoviji članci